علی آبادی در صحن مجلس:
۴ نمونه خودروی برقی در سال آینده عرضه می شود
به گزارش تولیدو، وزیر صمت اظهار داشت: فرایند واردات خودرو های نو در حال انجام می باشد و تابحال ۲۳ شرکت در این مورد مجوز گرفته اند و ما برای صدور مجوز بیشتر هیچ منعی نداریم.
به گزارش تولیدو به نقل از مهر، عباس علی آبادی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۱۲ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال جلال رشیدی کوچی و تعداد دیگری از نمایندگان مجلس در رابطه با آخرین وضعیت واردات خودرو، اظهار داشت: ایران را باید صنعتی نماییم و بدون شک تولید، تنها راه پیشرفت کشور است.
وی افزود: سالهای متمادی است که رهبر انقلاب با هوشمندی در شعار سال مفهوم و کلمه تولید را مطرح می کنند. رهبری شعار سال ۱۴۰۲ را «مهار تورم و رشد تولید» عنوان کردند و مهار تورم از مسیر رشد تولید ماندگار، عزت بخش و اشتغال آفرین است.
وزیر صمت اشاره کرد: صادرات و واردات هوشمندانه بازار را تنظیم می کند، تولید را رونق می بخشد، رقابت سالم را شکل می دهد، فناوری را ارتقا می دهد، ما را بین المللی می کند و پای ما را به بازارهای جهانی باز می کند. تولیدکننده ایرانی باید بداند که مورد حمایت و از دست قاچاقچیان در امان است، اما یله و رها هم نیست بلکه باید تولیدات خویش را رشد و ارتقا دهد و باکیفیت باشد و قیمت تولیداتشان مناسب باشد.
واردات باید منطقی باشد
علی آبادی با اعلان اینکه برای رسیدن به چنین جایگاهی تولید باید رونق داشته باشد، اضافه کرد: اگر تولید سودده نباشد، در این بخش تشکیل سرمایه شکل نمی گیرد و سرمایه ها به سمت دلالی و واسطه گری و سفته بازی می رود چونکه در تولید ریسک های فراوان و سود کم وجود دارد. نه فقط واردات باید منطقی باشد بلکه همزمان باید تولید را هم مورد حمایت قرار دهیم.
وزیر صمت اشاره کرد: در وزارت صنعت مبتنی بر برنامه ای که در آغاز خدمتم تقدیم مجلس شد، ۸ اصل بنیادین را شناسایی و در دستورکار قرار دادیم که مهم ترین کار تعریف ۱۴ پروژه پیشران و تحول آفرین مثل خودروی برقی، موتور هواپیما و موتور کشتی بود که منجر به تغییر ریل و زمین بازی جدید می شود. از شروع سال جاری تا پایان آذر ماه، ۹۹۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شده و این تولیدات حالا از مرز یک میلیون دستگاه گذشته است. علاوه بر این، ۱۲۱ هزار دستگاه خودروی وانت در کشور تولید شده که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته از ۳۶ درصد رشد برخوردارست.
برنامه های تحولی دولت برای رشد تولید خودرو به ثمر نشسته است
وی اظهار داشت: در مدت یاد شده حدود ۲۸ هزار دستگاه انواع خودروی سنگین و۴۳۶ هزار دستگاه موتورسیکلت در کشور تولید شده که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته از ۳۷ درصد رشد برخوردارست. در ۹ ماه ابتدای سال حدود ۲۲۳ هزار دستگاه خودرو در قسمت خصوصی تولید شده که در مقایسه با سال گذشته حدود ۹۶ درصد رشد تولید را نشان میدهد. برنامه های تحولی دولت سیزدهم به ثمر نشسته و در عرصه تولید خودرو رشد داشته است.
علی آبادی با اعلان اینکه بعد از چند سال توقف بالاخره در دولت سیزدهم با هدف رفع ناترازی های کمی، کیفی و سلیقه ای واردات از سر گرفته شده است، اظهار داشت: آمار واردات خودرو به سرعت درحال تغییر و رو به رشد است. تعداد خودروی ثبت سفارش شده ۹۳ هزار و ۳۴۳ عدد است و تعداد خودرو های وارد شده به کشور تابحال ۹ هزار و ۱۷۶ عدد، تعداد خودرو های درحال حمل ۱۰ هزار و ۱۷۶ عدد و تعداد خودرو های عرضه شده به افراد ثبت نامی ۸ هزار و ۲۲۰ عدد و تعداد خودرو های پلاک شده حدود ۴ هزار عدد است. کل افراد ثبت نام شده و حائزشرایط ۳۳ هزار و ۵۳۸ نفر، افراد منصرف شده ۳ هزار و ۵۰۵ نفر و افراد مانده در صف ۳۰ هزار ۴۳۳ نفر و افراد تعیین تکلیف شده ۷ هزار و ۱۲۱ نفر هستند.
وزیر صمت با اعلان اینکه پروسه واردات خودروی نو از برندهای سوزوکی، تویوتا، کیا، هوندا و سایر برندها شامل چینی و غیره نظم گرفته و روال پیدا کرده است، اظهار داشت: امیدوار هستم ملت شریف با صبوری مراقب باشند و فریب دلالان را نخورند. در رابطه با واردات خودرو تابحال ۲۳ شرکت مطابق ضوابط مجوز گرفتند و ما برای صدور مجوز بیشتر هیچ منعی نداریم و معتقدم که باید به سمتی برویم که افراد خودشان بتوانند برای خودشان خودرو وارد کنند.
علی آبادی در رابطه با وضعیت واردات خودرو های کارکرده به کشور، اظهار داشت: در رابطه با واردات خودرو های کارکرده و مناطق ویژه اقتصادی، بخشنامه در موعد مقرر توسط وزارت صمت تدوین و به دولت ارسال شد و این بخشنامه بعد از طی بررسی های کارشناسی در کمیسیون های تخصصی و صحن دولت با اصلاحاتی تصویب گردید و به زودی ابلاغ خواهد گردید که با ابلاغ این بخشنامه، واردات خودرو های کارکرده هم نظام پیدا خواهدنمود.
وی اظهار داشت: دو عارضه مزمن کاهش تولید خودروسازان به زیر یک میلیون دستگاه همراه با تولید خودروی ناقص و توقف واردات و تلاطم بازار کالایی کشور که در بازار خودروی کشور طی سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ شکل گرفته بود، امروز برمبنای برنامه های اجرا شده، مدیریت شده است. در تولید داخل سال جاری هم مانند سال قبل رشد تولید خودروی کامل را خواهیم داشت. با حذف تلاطم های بازار خودرو و کاهش نرخها در بازار نسبت به ابتدای تابستان مواجه هستیم.
قیمت های بازار خودرو به قیمت های کارخانه نزدیک می شود
وزیر صمت بیان کرد: به صورت متوسط قیمت بازار خودروی تولید داخل از شروع سال جاری حدود ۲۶ درصد و قیمت خودرو های مونتاژی حدود ۴۳ درصد کاهش داشته است که پیش بینی می شود با افزایش تولید داخل و عرضه منظم و همین طور تداوم و تقویت جریان واردات خودرو، عملاً بازار به سمت رقابتی شدن جلو برود و با افزایش تولید و عرضه در ماه های پایانی سال شاهد نزدیک شدن قیمت های بازار به قیمت های کارخانه باشیم.
علی آبادی اشاره کرد: پایش وضعیت متقاضیان سامانه یکپارچه خودرو هم نشان میدهد که با خارج شدن خودرو از لیست کالاهای سرمایه ای جامعه، غالب خودرو ها با ریزش تقاضای متقاضیان مواجه بوده است. در بعضی از خودروسازان کمتر از ۱۰ درصد متقاضیان در سامانه مبادرت به تکمیل وجه و نهایی کردن قرارداد کردند و در بیشتر از ۸۰ درصد انواع خودرو ها میزان تحقق متقاضیان سامانه کمتر از ۵۹ درصد بوده است.
وی اظهار داشت: استفاده از پنجره فرصت تکنولوژی های جدید در صنعت خودرو نظیر برقی سازی و انتقال پذیری می تواند زمینه ساز تحولی در صنعت خودرو کشور باشد. سال جاری روی هدف شتاب دهی به برقی سازی حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا و فرهنگ سازی روی واردات خودرو های برقی متمرکز شدیم و تولیدات داخلی را هم در دستور کار قرار دادیم. در سال آینده ۴ نمونه خودروی برقی باکیفیت به نحوی که بتوانند با خودرو های خارجی رقابت کنند، عرضه خواهد شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب