رئیس سازمان ‎اموال تملیكی درگفتگو با مهر:

تمام ذرت های آلوده به خارج از كشوراعاده می شود

تمام ذرت های آلوده به خارج از كشوراعاده می شود

به گزارش تولیدو رئیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی با اشاره به اینكه ذرت های آلوده، دامی بوده و وارد كشور نشده است، اظهار داشت: تحت هیچ شرایطی اجازه مصرف ثانویه، فروش داخل و فروش به كشور همجوار را نداریم.



جمشید قسوریان جهرمی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینكه این محموله ها، ذرت های دامی هستند و مصرف انسانی ندارند، اظهار داشت: این ذرت ها بدلیل آلودگی، مجوزهای بهداشتی لازم را نتوانستند دریافت كنند و از گمرك ترخیص نشدند؛ بنابراین مشمول اموال متروكه شده و در همان محلی كه قرار داشتند، یعنی گمرك بنادر، تحت كلید ما قرار گرفتند.
وی اضافه كرد: محموله ای كه تحت كلید ما قرار گرفته ۱۲۵ هزار تن است و تحت هیچ شرایطی هم اجازه «مصرف ثانویه، فروش داخل و فروش به كشور همجوار» را نداریم.
. وی خاطرنشان كرد: این محموله ها باید به خارج از كشور اعاده شود؛ یا به مبدا خود و یا به كشوری كه درخواست داشته باشند كه مصرف دیگری برای این محموله ها انجام دهند
رئیس جمهور دستور داد محموله امحا یا اعاده شود
رئیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی درباره اینكه از نظر حقوق تجارت بین الملل و با عنایت به آلودگی بهداشتی این محموله ها، اعاده آن به خارج از كشور مسئله ساز نخواهد بود؟ توضیح داد: با عنایت به اینكه این محموله در مناطق آزاد و ویژه وارد كشور قرار دارد، اعاده آن به مبدا یا كشورهای دیگر (در صورت عرضه درخواست)، مشكلی از نظر حقوقی برای كشور ایجاد نخواهد كرد.
با توجه به اینكه این محموله در محدوده منطقه آزاد و ویژه قرار دارد، اعاده آن به مبدا یا كشورهای دیگر (در صورت عرضه درخواست)، مشكلی از نظر حقوقی برای كشور ایجاد نخواهد كرد. گمرك در حال انجام مكاتبات برای اعاده آن به خارج از كشور است
وی درباره زمان اعاده این محموله ها به خارج از كشور هم اظهار داشت: گمرك در حال انجام مكاتبه برای اعاده به خارج از كشور است.
وی خاطرنشان كرد: دستور رئیس جمهور هم این است كه این محموله امحا و یا اعاده شود.
امحای محموله بسیار پرهزینه است
قسوریان جهرمی در پاسخ به این سؤال كه چرا به جای اعاده، مبادرت به امحای این محموله نمی كنید، توضیح داد: با عنایت به حجم محموله، امحا زمان بر است و هزینه های سنگینی را باید متقبل شویم بنابراین مقرر شد كه محموله های مذكور اعاده شود.
وی اظهار داشت: هم اكنون ۱۲۵ هزار تن ذرت دامی در اختیار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی قرار گرفته است كه اگر بخواهد برای امحا، جابجا شود به ۶۵۰۰ تریلی نیاز دارد.
ذرت های آلوده در داخل كشور قابلیت تبدیل شدن به الكل را دارد؟
یك شركت داخلی قبل از این محموله هایی از برنج های آلوده را از راه تكنولوژی و خط تولید در اختیار خود، توانسته بود به الكل عاری از هرگونه آلودگی تبدیل كند، چرا محموله ذرت های آلوده باوجود درخواست این شركت، برای تبدیل شدن به الكل در اختیار آن قرار نگرفته است؟
قسوریان جهرمی در پاسخ به این سؤال اظهار داشت: این محموله ۱۲۵ هزار تنی، نخستین محموله ذرتی است كه به علت آلودگی اجازه ترخیص پیدا نكرده است و سابقه دیگری در سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی وجود ندارد كه ذرت آلوده در اختیار داشته باشیم. شركت مذكور كه در یكی از استان ها فعال است قبلا از ما برنج هایی كه امكان مصرف نداشت و آلوده بود را می گرفت و تبدیل به الكل می كرد. اما در مورد ذرت های آلوده مجوز بهداشتی لازم برای تبدیل به الكل را نداریم چونكه پسماند این ذرت هم آلوده است و اصلا نباید استفاده گردد.
وی درباره اینكه گفته می شود این شركت برای تبدیل كردن ذرت های آلوده به الكل تاییدیه بهداشتی گرفته است، اظهار داشت: مكاتباتی كه از وزارت بهداشت و سازمان استاندارد با سازمان اموال تملیكی انجام شد، گویای این مطلب نبود و این ادعا را تایید نكرد.
قسوریان جهرمی تصریح كرد: این كالا تحت هیچ شرایطی مجوز مصرف اولیه، ثانویه و فروش داخل را ندارد.
وی خاطرنشان كرد: حتی درخواست شده بود كه ۱۰۰ تن نمونه از این محموله ذرت های آلوده برای آزمایش و تست عرضه شود كه وزارت بهداشت با آن هم موافقت نكرد.
ذرت های آلوده از كدام كشور وارد ایران شد؟
به گزارش تولیدو به نقل از مهر، در سال ۱۳۹۵ میزان ۱۲۵ هزار تن ذرت از كشور برزیل در بندر امام خمینی (ره) پهلوگیری و تخلیه شدند و به انبارهای ذخیره كالاهای اساسی انتقال یافتند.
اداره استاندارد خوزستان آزمایشات لازم همچون آزمون آفلاتوكسین را بر روی این محموله انجام داد و آلوده بودن این كالا به آفلاتوكسین (ماده ای سرطان زا) را تایید نمود كه در همین راستا هم از وارد شدن آن به چرخه تولید جلوگیری به عمل آمد چونكه مطابق با بیان سازمان ملی استاندارد ایران در صورتیكه این ذرت ها توسط دام استفاده گردد اثرات سمی آنها در گوشت و شیر دام ها وجود خواهد داشت و برای سلامتی انسان بسیار مضر است.
در این بین اخبار گوناگونی طی ماه های گذشته در ارتباط با این ذرت ها منتشر شد؛ اما یكی از اظهارنظرهایی كه بسیار حاشیه ساز شد مربوط به آلوده بودن ۳۵۰ هزار تن ذرت وارداتی آلوده بود كه در واكنش به آن، روز گذشته بیانیه مشتركی از جانب سازمان ملی استاندارد ایران، گمرك جمهوری اسلامی ایران و وزارت جهاد كشاورزی منتشر گردید.
در این بیانیه تاكید گردیده است كه كیفیت و سلامت ۳۵۰ هزار تن ذرت مذكور پیش از ورود به كشور از جانب سه مرجع نظارتی سازمان ملی استاندارد ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و سازمان دامپزشكی پایش و تایید و سپس مجوزهای لازم برای ترخیص صادر گردیده است. تاكید می شود برای ذرت هایی كه آلودگی آن در آزمایش های مختلف به اثبات رسیده، مجوز ورود به كشور صادر نشده و از ترخیص آنها ممانعت به عمل آمده است.



1398/08/14
23:21:33
5.0 / 5
4482
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , تولید , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
تولیدو