تجارت حیوانات وحشی را متوقف كنید
تولیدو: شیوع ویروس جدید در رابطه با بازار حیوانات وحشی در بخش مركزی چین، موجب تجدید درخواست ها برای اجرای قوانینی مقابل تجارت و مصرف گونه های وحشی شده است.
به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، همین طور پرسشهایی را درباره چگونگی وقوع مجدد این اپیدمی آن هم بعد از درسهایی كه از اپیدمی ۲۰۰۳-۲۰۰۲ سارس یا سندرم حاد تنفسی فراگرفته شد، برانگیخته است. منشا اپیدمی سارس هم مصرف حیوانات وحشی در شهر گوانگژو در جنوب چین بود.
تقاضا برای حیوانات وحشی در آسیا به خصوص در چین، انقراض خیلی از گونه ها را شتاب بخشیده و تهدیدات سلامتی همیشگی را به وجود آورده است كه با وجود ریسك فزاینده اپیدمی جهانی، مقامات رسمی نتوانسته اند به آن بپردازند.
در واكنش به بحرانی كه منشا آن در شهر صنعتی ووهان بوده، وزارت كشاورزی چین دستوری صادر كرده كه كنترلها روی تجارت حیوانات وحشی را تشدید كرده است.
در این بین جامعه محافظت از حیات وحش مستقر در نیویورك خواهان پایان دادن به بازارهای حیات وحشی در همه نقاط جهان و نه تنها چین شده است.
بیماریهای گونه های دیگر كه انسانها هم به آن مبتلا می شوند سهم بزرگی از بیماریهای مسری انسانی دارند. همه این بیماریها از تجارت حیات وحش نیست اما گونه های آمیخته حیوانات وحشی ریسك جهش بیماری و گسترش سریع آنها را می افزایند.
دستور وزارت كشاورزی و امور روستایی چین به تاریخ ۲۱ ژانویه فروش حیوانات وحشی در ووهان را ممنوع كرده و خواهان افزایشی بازرسی و افزایش آگاهی عمومی درباره خطرات خوردن آنها شده است.
محققان هنوز منبع قطعی اپیدمی جدید را اعلام نكرده اند اما احیانا مانند خیلی از ویروسهای دیگر می توانند گونه های مختلفی را آلوده كنند.
یكی از اولین اقداماتی كه از طرف مقامات ووهان انجام گرفت، تعطیلی مركز عمده فروشی غذای دریایی ووهان بود كه ۴۱ مورد از اولین موارد مبتلاشدن به ویروس جدید از آنجا بوده اند.
ویروس سارس بیشتر از دو دهه قبل بیشتر از ۸۰۰۰ نفر را مبتلا و حدود ۸۰۰ نفر را به كشتن داد. سارس به حیوانات مختلف از خفاش ها و جانور دیگری شبیه گربه مرتبط شناخته شد.
خفاشها به داشتن ویروسهای كرونا معروف هستند اما دانشمندان هنوز بطور كامل ویروس جدید را شناسایی نكرده و نمی دانند چگونه از حیوانات به انسانها جهش پیدا كرده است.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، مقابله با قاچاق و فروش حیوانات وحشی تنها حدود شش ماه بعد از شیوع بیماری سارس در اواسط سال ۲۰۰۳ ادامه یافت. در شهرهایی مانند پكن، شانگهای و هنگ كنگ نشانه چندانی از بازارهای عرضه كننده حیات وحش دیده نمی گردد اما در شهرستان ها و قسمتی از نقاط لائوس، ویتنام، كامبوج و سایر كشورهای آسیای جنوب شرقی كسانی كه متقاضی چنین غذاهایی هستند می توانند همه نوع موجودی را برای فروش مانند گوركن، عقرب، جوجه تیغی و حتی توله های گرگ پیدا كنند.
اسناد دادگاه نشان میدهد مقامات در استان هوبی كه شهر ووهان در آن واقع است در سال ۲۰۱۹ درباره ۲۵۰ پرونده شكار و قاچاق حیوانات وحشی تحقیق كردند و برآورد شده كه ۱۶۰۰۰ حیوان وحشی از سال ۲۰۱۸ در این استان كه بیشتر از ۶۰ میلیون جمعیت دارد شكار شده اند.
تصاویر ویدیویی از یك فعال حیات وحش در استانهای ژیجیانگ و آنهویی كه سنت دیرینه مصرف گونه های وحشی را دارند نشان می دهند كه خیلی از حیوانات وحشی جهت بررسی در بازار عرضه شده اند.
در بیشتر موارد فروشندگان برای فروش گونه هایی كه حمایت نشده اند ثبت نام كرده اند اما كنترل قانونی دقیقی روی این مسئله وجود ندارد.
چین در سال ۲۰۱۴ مصرف گونه های حفاظت شده را جرم اعلام نمود و سه سال مجازات حبس برای آن تعیین كرد. اما اجازه داده است بعضی از گونه ها مانند ببر پرورش داده شوند. مدافعان حیات وحش می گویند این اقدام قاچاق غیرقانونی گونه های حفاظت شده را تشویق می كند.
منبع: تولیدو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب