به منظور گسترش روابط؛
هیات اتاق بازرگانی دیوانیه عراق ظرفیتهای خوزستان را بررسی كرد
تولیدو: اهواز - هیاتی از اتاق بازرگانی دیوانیه مركز استان قادسیه عراق در سفر به خوزستان، ظرفیت ها و قابلیت های این استان را برای گسترش روابط بررسی كرد.
رییس اتاق بازرگانی دیوانیه مركز استان قادسیه عراق اظهار داشت: استان خوزستان با ظرفیت هایی كه دارد، می تواند در زمینه گردشگری و بخصوص حوزه سلامت بازار هدف دیوانیه باشد.
محمود عبدالحسن جبار اللیثی روز شنبه در حاشیه برگزاری نشست با اعضای اتاق بازرگانی اهواز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: دیوانیه نیازمند و علاقه مند برقراری ارتباط با خوزستان در بحث توریسم سلامت است كه در این صورت، بیماران ما كه به كشورهای دورتر مانند هند و لبنان سفر می كنند، می توانند به این استان سفر كنند.
وی اضافه كرد: اگر بتوانیم ظرفیت های درمانی خوزستان و اهواز، هزینه ها و نوع تخصص ها را شناسایی و بررسی نماییم، می توانیم در دیوانیه بازاریابی و مردم را علاقه مند آمدن به خوزستان نماییم.
رییس اتاق بازرگانی دیوانیه بیان كرد: هیات عراقی شامل برخی اعضای اتاق بازرگانی استان قادسیه و تجار و بازرگانان فعال در زمینه انرژی، حبوبات، پیمانكاری، مصالح ساختمانی، صنایع تبدیلی شهرستان دیوانیه، برای اولین بار به خوزستان آمده و هدف از این سفر فعال سازی روابط تجاری و افزایش مبادلات تجاری بین 2 كشور و استان است.
وی افزود: در اتاق بازرگانی دیوانیه رغبت زیادی به افزایش روابط با ایران وجود دارد و ملت عراق هم با آسودگی خیال كالاهای ایرانی را می پذیرند كه كیفیت خوبی دارند، بنابراین به دنبال افزایش مراودات هستیم.
اللیثی خاطرنشان كرد: ظرفیت های زیادی در زمینه گردشگری، كشاورزی، انرژی و درمان در خوزستان وجود دارد ولی امیدواریم ارتباطات دو سویه باشد و سفرهایی هم از جانب هیات ایرانی به دیوانیه و برگزاری نمایشگاه های مشترك برای معرفی و بازاریابی كالاها صورت گیرد.
وی به برخی مشكلات موجود در میان بازرگانان ایرانی و عراقی اشاره نمود و اضافه كرد: اختلافات بین تجار، وارد شدن كالایی با كیفیت پایین تر بر خلاف توافق، نبود پایبندی به زمان برای تحویل كالا و اختلافات مالی همچون مشكلاتی هستند كه گاهی وجود دارند.
رییس اتاق بازرگانی دیوانیه افزود: اتاق بازرگانی اهواز با تولید مركز داوری گام مهمی در زمینه حل مشكلات بین بازرگانان ایرانی و عراقی برداشته كه بر مبنای آن، بدون رجوع به مراجع قضایی و با استفاده از مكاتبه و رسیدگی این مشكلات قابل حل خواهد بود.
اللیثی اظهار داشت: می خواهیم یك مركز تجاری در دیوانیه برای بازاریابی و معرفی كالاهای ایرانی دایر نماییم تا میزان ارتباطات تجاری دو استان خوزستان و قادسیه را افزایش دهیم.
** تولید بازارهای جدید از اهداف اتاق بازرگانی اهواز است
رییس اتاق بازرگانی اهواز هم اظهار داشت: افزایش میزان صادرات و تولید بازارهای جدید برای فعالان اقتصادی از اهداف مهم اتاق بازرگانی اهواز است.
شهلا عموری در حاشیه جلسه با اعضای اتاق بازرگانی دیوانیه عراق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: دیوانیه مركز استان قادسیه عراق منطقه ای بكر برای خوزستان به حساب می آید كه می تواند در زمینه توریسم سلامت، گردشگری، صادرات مواد غذایی و مصالح ساختمانی با خوزستان ارتباط داشته باشد.
وی اظهار داشت: در این نشست ظرفیت های خوزستان در زمینه های مختلف درمانی، گردشگری و صنعت به هیات عراقی ارائه شد كه امیدواریم آغازی برای همكاری دو جانبه این دو استان باشد.
رییس اتاق بازرگانی اهواز بیان كرد: این اولین سفر این هیات عراقی به اهواز است و امیدواریم كه بتوانیم از خوزستان هیاتی را به عراق اعزام و نمایشگاهی را در آن جا داشته باشیم.
وی افزود: هم اكنون با استان های بصره و میسان عراق مراودات تجاری داریم و می توانیم در صورت آغاز همكاری، با استفاده از چذابه كالاهایی را برای دیوانیه بفرستیم.
عموری با اشاره به برخی مشكلات تجاری بین ایران و عراق اظهار داشت: بیشتر مشكلات مربوط به طرف عراقی است همچون اینكه بخشنامه ها به موقع اعلام نمی شوند، ممنوعیت كالا به یكباره اعمال می شود، متولی مشخصی در مرزها وجود ندارد، جلسات مشترك به صورت ماهیانه برگزار نمی گردد و تعرفه های بالایی از جانب واسطه ها(نه گمرك عراق) بر كالاهای ایرانی اعمال می گردد.
وی درمورد وضعیت مراكز داوری بین ایران و عراق توضیح داد: مراكز داوری در سال های گذشته در اتاق های بارگانی سراسر كشور بوجود آمده و در مركز داوری خوزستان هم هفت نفر از وكلای مجرب استان همكاری می كنند.
رییس اتاق بازرگانی اهواز اظهار داشت: با اتاق العماره عراق دو سال پیش تفاهم نامه ای امضا شده كه در صورت بروز مشكلات، با داوری مشكلات حل می گردد و در صورت حل نشدن، به یكی از وكلا معرفی می گردند تا در دادگاه طرح دعوی كنند.
رییس اتاق بازرگانی اهواز افزود: اتاق بازرگانی دیوانیه برای تفاهم نامه تولید مركز داوری علاقه خویش را نشان داده كه در صورت آغاز همكاری این تفاهم نامه هم امضا می گردد.
گفتنی است رییس اتاق بازرگانی شهر دیوانیه عراق به همراه نایب رییس و اعضای این اتاق برای بازدید از ظرفیت های خوزستان و نحوه همكاری با اتاق بازرگانی ایران روز گذشته جمعه وارد خوزستان شد.
ایران یك هزار و 458 كیلومتر مرز مشترك با ایران دارد كه حدود 600 كیلومتر آن در خوزستان قرار دارد. استان قادسیه به مركزیت دیوانیه در مركز عراق قرار گرفته و مرز مشتركی با خوزستان ندارد با این وجود اتاق های بازرگانی دو استان امیدوارند بتوانند روابط خویش را در زمینه های مختلف بالا برند.
9770/ 6037
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب