آل اسحاق به ایسنا اعلام كرد
ایران و عراق مبادلات دلاری ندارند، تجارت با ریال و دینار است
تولیدو: درپی اعلام سخنگوی دولت عراق در خصوص اینكه ˮاین كشور به استفاده از دلار در مبادلات مالی خود با ایران آخر می دهدˮ، رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و عراق اعلام نمود: ایران و عراق رابطه دلاری با یكدیگر ندارند و مبادلات تجاری بر مبنای ریال یا دینار است و مبادلات بانكی از جانب بانك مركزی به گونه ای نیست كه بخواهد روابط دلاری آن را تحت تاثیر قرار دهد.
یحیی آل اسحاق در گفت وگو با ایسنا، در ارتباط با اظهارات برخی مقامات دولت عراق در خصوص به انتها رسیدن مبادلات دلاری ایران و عراق به علت تحریم و فشارهای وارده از جانب آمریكا و هم برخی اظهارات مطرح شده بعد از این موضع گیری در مورد سرنوشت مبادلات تجاری و اقتصادی ایران و عراق اظهار نمود: متاسفانه برخی مقامات سیاسی دولت عراق به علت انتخابات پیش رو نه به عقبه اقتصادی ایران و عراق توجه می كنند و نه آتیه اقتصادی این كشور را در نظر می گیرند.
وی با تاكید بر اینكه روابط استراتژیك اقتصادی و سیاسی ایران و عراق بلندمدت است، اظهار نمود: حجم مبادلات اقتصادی ایران و عراق سالانه ۱۲ میلیارد دلار است كه قرار بر این شده امسال به ۲۰ میلیارد دلار هم افزایش یابد. به صورت حتم چنین صحبت های سیاسی خللی در مبادلات اقتصادی و تجاری ایران و عراق تولید نمی كند و آینده اقتصادی دو كشور روشن است.
آل اسحاق در ادامه با اشاره به اینكه مبادلات اقتصادی و بازرگانی جاری ایران و عراق به قوت خود باقی است و با برخی موضع گیری های سیاسی كوتاه مدت دچار صدمه نمی گردد، اظهار نمود: عربستان بعنوان یك دشمن برای ایران می خواهد با پرداخت هزینه در این كشور نفوذ اقتصادی داشته باشد و هزینه هایی كه تابحال برای داعش پرداخت می كرده و كشته ها و شهدای بسیاری را در كشور عراق به جای گذاشته، این دفعه با هزینه كرد به صورت یارانه اقتصادی در این كشور نفوذ كند.
وی افزود: ما علاوه بر وجود دشمنانی همچون عربستان كه به پشتوانه آمریكا تلاش دارد روابط تجاری و اقتصادی ایران و عراق را تحت تاثیر قرار دهد، رقبای كاری نظیر تركیه و چین هم داریم اما با این رقبا مشكلی نداریم و مسائلی كه به تازگی به وجود آمده، به این دلیل است كه عربستانی ها قصد دارند با پول خود در حوزه اقتصادی در كشور عراق نفوذ كنند و متاسفانه افرادی هم وجود دارند كه به علت مسائل سیاسی به آتیه عراق فكر نمی كنند.
رئیس اتاق مشترك بازرگانی ایران و عراق با تاكید بر اینكه بنیان های اساسی اقتصاد ایران و عراق بلندمدت است، اظهار داشت: حرف های انتخاباتی بعضی از مسئولان عراقی اشتباهی است كه از جانب این افراد رخ می دهد و آنها به آینده اقتصادی این كشور توجهی ندارند. ایران از نظر اقتصادی مزیت های فوق العاده ای را برای عراق دارد و به علت نزدیكی به این كشور از لحاظ جغرافیایی هزینه پروژه های عمرانی این كشور را می كاهد. علاوه بر این سرمایه گذاری های بلندمدتی در این كشور از جانب ایران صورت گرفته است و سالانه حدود دو میلیون توریست از ایران به عراق می روند و دو میلیون توریست از عراق به ایران می آیند.
آل اسحاق اضافه كرد: در بخش های مختلف نظیر مواد غذایی، مصالح ساختمانی، خدمات فنی - مهندسی و سرمایه گذاری های اقتصادی هم تعاملات مطلوبی بین دو كشور برقرار است و بعضی از افراد سیاسی نمی توانند در مورد مبادلات اقتصادی ایران و عراق را تصمیم بگیرند و نگاه سیاسی را در این حوزه دخیل كنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب