مهر خبر می دهد

درخواست فروشندگان لوازم خانگی: معاملات را در سامانه تجارت ثبت كنید

درخواست فروشندگان لوازم خانگی: معاملات را در سامانه تجارت ثبت كنید

به گزارش تولیدو رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در نامه ای به وزارت صمت، ثبت اطلاعات خرید و فروش لوازم خانگی در سامانه جامع تجارت را جهت كنترل بازار لوازم خانگی ضروری اعلام نمود.



به گزارش تولیدو به نقل از مهر، اخیراً گرانی افسارگسیخته انواع لوازم خانگی هم در بازار و هم در فروشگاه های اینترنتی، مشکلات زیادی را برای مصرف کنندگان نهایی به وجود آورده است؛ افزایش روز افزون قیمت لوازم‎خانگی تا جایی پیش رفت که در بعضی از فروشگاه های اینترنتی قیمت یخچال به ۲۵۰ میلیون تومان هم رسید.
این مسأله باعث شد تا رئیس جمهور هم به ماجرای گرانی لوازم خانگی ورود کرده و برای مدیریت بازار به وزارت صمت دستور دهد؛ در همین راستا اخیراً مسؤلان این وزارتخانه به همراه چند تن از اعضای اتحادیه لوازم خانگی با حضور در بازار فروش این کالا، از نزدیک در جریان مشکلات تأمین بازار، فروشندگان و مردم قرار گرفتند.
پس از این بازدید، مرتضی میری، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی طی نامه ای به کلامی، معاونت بازرگانی وزارت صمت و دبیر کارگروه ستاد تنظیم بازار، خواهان «ثبت اطلاعات خرید و فروش لوازم خانگی» در سامانه جامع تجارت شد و از اعلام آمادگی این اتحادیه برای اجرای این امر با کمک تولیدکنندگان، واردکنندگان و نظارت وزارت صمت اطلاع داد.
همچنین درج شناسه کالا بر روی بخش اعظمی از لوازم خانگی تولید داخل، از محورهای نامه رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی به دبیر ستاد تنظیم بازار بود؛ علاوه بر این، میری در این نامه، «مدیریت زنجیره تأمین کالای لوازم خانگی» از راه ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت که پیشنهاد وزارت صمت بوده را گامی مثبت در جهت شفافیت این بازار عنوان کرده است؛ «نارضایتی کسبه از عدم تأمین بموقع کالای لوازم خانگی» هم از دیگر محورهای مهم نامه مرتضی میری به دبیر ستاد تنظیم بازار بود.
چرا طرح شناسه کالا اجرایی نشد؟
در راستای شفاف سازی زنجیره تأمین و توزیع لوازم خانگی و همینطور شناسایی و جمع آوری کالاهای قاچاق و تقلبی از سطح بازار، قرار بر این بود که طرح الزامی شدن درج شناسه کالا و کد رهگیری بر روی محصولات لوازم خانگی از شهریور ماه ۹۸ آغاز شود و طبق اظهارات مسؤلان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ۱۵ بهمن ماه سال گذشته، آخرین مهلت برای درج شناسه کالا برای محصولات تولیدی و وارداتی بوده و بعد از این تاریخ، کالای فاقد شناسه در بازار در حکم کالای قاچاق به حساب می آید.
به گزارش تولیدو به نقل از مهر، این درحالی است که با وجود ضرب الاجل های مختلف عرضه شده از جانب ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، جمع آوری لوازم خانگی فاقد شناسه از سطح بازار تابحال اجرایی نشده و مسؤلان ستاد اخیرا از عدم امکان تشخیص میان اقلام مجاز و غیر مجاز بعنوان دلیل عملیاتی نشدن این طرح سخن گفته اند؛ در حالیکه اگر طرح شناسه کالا مطابق زمان بندی ابلاغی اجرایی می شد، این تفکیک به سادگی قابل انجام بود.
در همین ارتباط، مرتضی میری، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درنامه به معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت، تاکید کرده که ثبت اطلاعات خرید و فروش لوازم خانگی در سامانه جامع تجارت منجر به شفافیت زنجیره تأمین این گروه کالایی خواهد شد.
در نامه میری آمده است: فرآیند دریافت و نصب شناسه کالا از شهریور ماه سال ۹۸ در دستور کار این اتحادیه قرار گرفته و الان بخش اعظم لوازم خانگی تولید داخل و وارداتی در سطح عرضه دارای شناسه کالا می باشند. بنابراین از آنجائیکه پیش نیازهای اصلی اجرای ثبت اطلاعات خرید و فروش لوازم خانگی برپایه شناسه کالا و شناسه رهگیری در سامانه جامع تجارت و سامانه جامع گارانتی محقق گردیده است، این اتحادیه آمادگی خویش را در جهت اجرای پیشنهاد مذکور اعلام داشته و امیدوار است در صورت همراهی تولیدکنندگان و واردکنندگان و همینطور نظارت وزارت صمت این طرح بتواند موجبات مدیریت بهتر بازار لوازم خانگی را فراهم آورد.




منبع:

1399/04/04
11:52:09
5.0 / 5
3007
تگهای خبر: بازار , تولید , خرید , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
تولیدو