نبض ناموزون فولاد در ۹ ماهه ۱۴۰۲

نبض ناموزون فولاد در ۹ ماهه ۱۴۰۲

به گزارش تولیدو، بررسی کارنامه فولاد در ۹ ماهه سال جاری نشان داده است که تولید محصولات فولادی تغییری نکرده و صادرات هم ۰.۸ درصد افزایش پیدا کرده است.



به گزارش تولیدو به نقل از مهر، بررسی های آمار در ارتباط با تولید، مصرف و صادرات محصولات فولادی نشان داده است که در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۲۴ میلیون و ۴۹۲ هزار تن شمش فولادی (اسلب، بیلت و بلوم) ساخته شده که از این میزان ۱۵ میلیون و ۳۲۶ هزار تن آن مختص بیلت وبلوم و ۹ میلیون و ۱۶۶ هزار تن مختص اسلب بوده است. بدین سان در این بخش شاهد رشد ۶ درصدی تولید بیلت و بلوم و افت ۲ درصدی اسلب نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم. در مجموع تولید شمش فولادی ۳ درصد افزایش پیدا کرده است.
همچنین از ۲۴ میلیون و ۴۹۲ هزار تن شمش (اسلب، بیلت و بلوم) ساخته شده، ۱۸ میلیون و ۸۷۴ هزار تن توسط مصرف کنندگان داخلی خریداری شده است که بدین سان در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته مصرف ظاهری اسلب ۸ درصد کاهش و بیلت و بلوم ۹.۷ درصد افزایش پیدا کرده است.
در این مدت ۵ میلیون و ۶۲۱ هزار تن شمش (اسلب، بیلت و بلوم) صادر شده که در مقایسه با ۹ ماهه سال گذشته در قسمت بیلت و بلوم ۳ درصد افت و در قسمت اسلب ۴۶.۶ درصد افزایش را شاهد بوده ایم.
جزئیات تولید آهن اسفنجی، فولاد میانی و کل محصولات فولادی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲

در بخش کل مقاطع فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، نبشی و سایر مقاطع) هم شاهد تولید ۹ میلیون و ۶۷۱ هزار تن محصول بودیم که نسبت به ۹ ماهه سال گذشته با افت ۰.۷ درصدی مواجه بوده است.
به صورت جزیی تر، از این میزان یک میلیون و ۲۸ هزار تن در ارتباط با تیرآهن، ۷ میلیون و ۹۶۶ هزار تن در ارتباط با میلگرد و ۶۷۷ هزار تن در ارتباط با ناودانی، نبشی و سایر مقاطع می شود. در این بخش هم تولید تیرآهن و ناودانی، نبشی و سایر مقاطع به ترتیب با رشد ۱۰.۳ و ۶ درصدی و تولید میلگرد هم با افت ۲.۴ درصدی مواجه بوده است.
همچنین از ۹ میلیون و ۶۷۱ هزار تن مقاطع فولادی ساخته شده در ۹ ماه نخست سال جاری، ۷ میلیون و ۶۰۱ هزار تن آن در داخل مصرف شده است که کاهش ۱.۴ درصدی را نسبت به ۹ ماهه سال گذشته نشان داده است.
از میزان کل مقاطع طویل فولادی مصرفی در ۹ ماهه سال جاری، ۹۰۱ هزار تن سهم تیرآهن، ۶ میلیون و ۱۵۵ هزار تن سهم میلگرد و ۵۴۵ هزار تن سهم نبشی، ناودانی و… بوده است که به ترتیب میزان مصرف ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته برای تیرآهن ۷.۴ درصد و برای نبشی، ناودانی و… ۱.۹ درصد افزایش و برای میلگرد ۲.۹ درصد کاسته شده است.
همچنین میزان صادرات کل مقاطع طویل فولادی در این زمان ۲ میلیون و ۱۴۳ هزار تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۰.۲ درصدی را نشان داده است.
مصرف ظاهری کل مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، ورق سرد و ورق پوششدار) هم در ۹ ماه نخست سال جاری نسبت به ۹ ماهه پارسال، ۶.۶ درصد بیشتر شده و از بالغ بر ۶ میلیون و ۸۶۰ هزار تن به ۷ میلیون و ۳۱۵ هزار تن رسیده است. میزان صادرات هم در این بخش ۳۳۴ هزار تن بوده که در مقایسه با سال گذشته ۴.۴ درصد رشد را نشان داده است.
همچنین در این بخش شاهد واردات یک میلیون و ۱۶ هزار تن بوده ایم که نسبت به ۹ ماهه سال گذشته ۸۳.۴ درصد رشد را نشان داده است.
جزئیات مصرف ظاهری فولاد میانی و کل محصولات فولادی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲

در مجموع در ۹ ماهه سال جاری تولید محصولات فولادی هم معادل ۱۶ میلیون و ۶۲۶ هزار تن ثبت شده که ۱۵ میلیون و ۲۳۸ تن آن به مصرف داخلی اختصاص یافته است و بدین ترتیب نسبت به مصرف ظاهری آن در ۹ ماهه ۱۴۰۱، رشد ۳ درصدی مصرف را رقم زده است.
همچنین در مجموع ۲ میلیون و ۴۷۷ هزار تن محصولات فولادی صادر شده که رشد ۰.۸ درصدی را نشان داده است.
بر اساس این آمار، در ۹ ماهه سال جاری بالغ بر ۲۸ میلیون و ۸۸ هزار تن آهن اسفنجی ساخته شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶.۵ درصد افزایش پیدا کرده است؛ از این میزان ۲۶ میلیون و ۸۷۴ هزار تن در داخل مصرف شده است که مبین رشد ۴.۴ درصدی است.
میزان صادرات آهن اسفنجی یک میلیون و ۲۱۴ هزار تن بوده که در مقایسه با ۹ ماهه سال گذشته ۹۲۳.۷ درصد رشد را نشان داده است.
تولید گندله سنگ آهن هم در ۹ ماهه سال جاری ۴۴ میلیون و ۸۴۳ هزار تن بوده که در قیاس با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۱۰ درصدی را نشان داده است. از این میزان سهم مصرف داخلی ۳۷ میلیون و ۶۱۹ هزار تن بوده که نسبت به ۹ ماهه سال گذشته مبین رشد ۱.۲ درصدی است.
میزان صادرات گندله سنگ آهن در ۹ ماهه سال جاری ۷ میلیون و ۲۲۴ هزار تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۳ میلیون و ۶۷۱ هزار تن بوده مبین رشد ۹۷ درصدی است.
جزئیات صادرات کل محصولات فولادی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲

در مجموع از نظر شاخص تولید، ورق پوششدار با ۱۱.۴ درصد بیشترین تولید را ثبت کرده است. از نظر مصرف ظاهری هم ورق پوششدار با ۱۸.۴ درصد در صدر قرار دارد.
از نظر صادرات هم گندله سنگ آهن با ۹۷ درصد و آهن اسفنجی با ۹۲.۷ درصد در صدر لیست قرار دارند.
از نظر شاخص واردات هم ورق سرد با ۱۸۸.۲ درصد بیشترین واردات را ثبت کرده است.


منبع:

1402/10/30
13:24:40
5.0 / 5
366
تگهای خبر: تولید , خرید , صادرات , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
تولیدو