ضد و نقیض های آنفلوآنزایی حل شد!
تولیدو: در صورتی كه معاون سازمان دامپزشكی اعلام نمود كه سویه جدید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در پارك بوجاق كیاشهر قرنطینه شده و به جای دیگری سرایت نكرده است، وزیر كشاورزی از مشاهده شدن نمونه های آلوده و تلف شده پرندگان مبتلا به این بیماری در دیگر نقاط كشور مانند دریاچه خلیج فارس تهران خبر داده، اما به نظر می رسد كه حجتی در این زمینه اطلاعات كافی نداشته است.
به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، در صورتی كه ایران طی سال قبل و امسال با سویه جدیدی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دست و پنجه نرم می كرد و میلیون ها قطعه پرنده و واحد پرورشی طیور را از بین برده بود، هفته گذشته خبر آمد كه سویه جدیدتری از این بیماری به نام H۵N۶ به پارك ملی حیات وحش بوجاق كیاشهر وارد شد و به دنبال این اتفاق، سازمان دامپزشكی بارها اعلام نمود كه تابحال این ویروس به جای دیگری نرفته و تلفات در این پارك هم كه قرنطینه شده، متوقف شده است.
علی اصغر ماكنعلی - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی كشور - از متوقف شدن كامل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و تلفات در پارك ملی حیات وحش بوجاق كیاشهر اطلاع داد و در این باره به ایسنا اظهار داشت: ویروس H۵N۶ آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان كه به تازگی با استفاده از پرندگان مهاجر به ایران وارد شد، در همان پارك ملی حیات وحش بوجاق كیاشهر قرنطینه شد و تلفات در آن منطقه هم متوقف شده است اما همچنان اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای ادامه دارد و بازدید از آن منطقه توسط سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع شده است.
این اظهارات در حالی عنوان شد كه محمود حجتی وزیر جهاد كشاورزی در حاشیه جلسه چهارشنبه گذشته هیات دولت در جمع خبرنگاران اعلام نمود كه حدود یكی - دو هفته قبل تعداد زیادی از پرندگان مهاجری كه در تالاب بین المللی بوجاق در حال تردد بودند، تلف شدند كه بعد از انجام آزمایش های لازم مشخص شد مبتلا شدن به سویه جدید آنفلوآنزا علت تلف شدن این پرنده ها بوده است.
به گفته وی، به تازگی یك مورد از این دست هم در دریاچه خلیج فارس تهران مشاهده شده است. در این زمینه كارهای مقدماتی لازم همچون سم پاشی، اقدامات ایمنی و اعلام اخطارهای مربوطه انجام شده است و مسئولان دامپزشكی و محیط زیست و هم استانداران شمالی كشور همه در حالت آماده باش قرار گرفته اند. به هموطنان بخصوص ساكنان شمال كشور و كسانی كه در معرض محل زندگی پرندگان مهاجر و وحشی قرار دارند درخواست می نماییم كه به شدت از هرگونه نزدیكی به این نوع پرندگان بپرهیزند تا سویه H۵N۶ موجود در آنفلوآنزای این نوع پرندگان آسیبی به آنها وارد نكند.
پس از اظهارات حجتی، دوباره به سراغ ماكنعلی - معاون سازمان دامپزشكی - رفتیم تا توضیحات او را درباره شیوع و بروز سویه جدید این بیماری در دیگر استان ها بشنویم كه این مقام مسئول در این باره به ایسنا اظهار داشت: سویه جدید بیماری آنفلوآنزای پرندگان یا همان H۵N۶ تنها در پارك ملی حیات وحش بوچاق كیاشهر آن هم در بین پرندگان وحش مهاجر دیده شده و ۲۳۰۰ قطعه هم به دنبال این بیماری تلف شده اند.
وی اضافه كرد: هم اكنون تلفات در این منطقه هم كنترل و متوقف شده است و تلفات مربوط به دریاچه خلیج فارس تهران سویه دیگری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به نام H۵N۸ بوده است كه نه تنها قابل انتقال به انسان نیست بلكه ربطی به سویه جدید هم ندارد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی كشور با بیان این كه به تلفات تعداد معدودی پرنده در دریاچه خلیج فارس تهران مربوط به یك ماه گذشته است، اظهار نمود: دریاچه خلیج فارس و هر منطقه دیگری تلفات معدود و محدود وجود دارد و تا حدی طبیعی است البته اگر در منطقه ای تعدادی پرنده تلف شوند برپایه حساسیت هایی كه وجود دارد اعلام نموده ایم كه اگر از یك گونه پنج پرنده تلف شده مشاهده شد، مردم باید مشكوك شوند و اگر از چند گونه ۱۰ پرنده یا بیشتر تلف شده بودند باید به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شك و به سازمان دامپزشكی گزارش كنند.
به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، در این میان تناقضات آماری كه در مورد این مسئله مهم وجود دارد، اذهان مردم را به سمتی می كشاند كه بالاخره حقیقت كدام است و چه كاری باید انجام دهند كه البته در این زمینه به نظر می رسد آقای وزیر، اطلاعات درست یا به موقعی به دستش نرسیده است، البته حجتی نگفت كه تلفات ناشی از بیماری آنفلوآنزای طیور مربوط به كدام سویه از این بیماری بوده بنابراین مخاطبان را به شك انداخت كه شاید سویه جدید به این سرعت به تهران آمده است.
بنابراین وزارت جهاد كشاورزی و سازمان دامپزشكی باید بعنوان متولی اصلی در این حوزه، با مردم و رسانه ها بیشتر ارتباط داشته باشند و اطلاعات و آماری كه عرضه می دهند، یكسان باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب