رییس سازمان دامپزشكی خبر داد:
كاهش ۵۰ درصدی تب مالت، مخالف مصرف لبنیات سنتی هستیم
تولیدو: در صورتی كه رییس جامعه دامپزشكان و وزارت بهداشت نسبت به افزایش مصرف لبنیات سنتی و بیشتر شدن شیوع تب مالت در جامعه اخطار داده بودند، رییس سازمان دامپزشكی اعلام نمود كه مخالف مصرف لبنیات سنتی است اما شیوع تب مالت كاهش داشته است.
به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، چندی قبل پیام محبی، رئیس جامعه دامپزشكان درباره شیوع تب مالت گفته بود كه تبلیغات منفی كه از جانب برخی مسئولان ضد لبنیات به بهانه مصرف پالم در آنها صورت گرفت، عاملی برای بیشتر شدن اقبال مردم به مصرف لبنیات سنتی و گسترش شیوع تب مالت در كشور شد كه باید فكری به حال سنتی فروشان در كوچه و خیابان ها كرد.
وی اضافه كرد: این مسئله را باید مدنظر قرار داد كه هیچگاه از مصرف لبنیات و شیر فرار نكنیم حتما از برندهای مشخص و معتبر استفاده نماییم چون كه اگر مشكلی در این محصولات به وجود بیاید، حداقل مصرف كنندگان می دانند باید از كدام برند شكایت كنند اما اگر یك كیسه شیر از لبنیات سنتی خریداری كنند، هیچ مدرك و استدلالی برای پیگیری حقوق شهروندی شان ندارند.
بعد از این اظهارات، حسین عرفانی، رئیس اداره زئونوز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی هم در این باره به ایسنا اظهار داشت: با عنایت به اینكه نظارتی بر روند تولید لبنیات سنتی وجود ندارد، این محصولات قابلیت تایید ندارند. افزایش استفاده مردم از لبنیات سنتی، ممكن است به شكل غیرمستقیم در افزایش بیماری هایی مانند تب مالت كه با استفاده از لبنیات منتقل می شوند، موثر باشد. ما اطلاعات موثقی داریم كه نشان داده است در خیلی از مراكز تهیه لبنیات سنتی هم از روغن پالم در حد افراط استفاده می گردد. مردم از ترس پالم به این لبنیات رجوع كردند، اما حالا به جز موارد غیربهداشتی، پالم هم در این محصولات مشاهده شده است. در مجموع همچنان سفارش وزارت بهداشت مصرف لبنیات پاستوریزه با درصد چربی كم است.
البته این مقام مسئول درباره آمار مبتلا شدن به این بیماری در دو سال قبل هم توضیح داد و اضافه كرد: در سال ۱۳۹۵، ۱۴ هزار و ۹۰۰ مورد مبتلا شدن به تب مالت در كشور ثبت شده است. این آمار در سال ۱۳۹۶، ۱۵ هزار و ۱۰۰ مورد گزارش شد. این دورقم اختلاف مفهوم داری با یكدیگر ندارند. اما با عنایت به مشكلات تشخیصی، احتمال اینكه تعدادی از موارد مبتلا شدن به بیماری ثبت نشده باشد، وجود دارد، اما این مورد نباید مردم را نگران كند. پیش بینی نرخ این بیماری و احتمال افزایش بروز آن در سال ۱۳۹۷ هم كاری غیرعلمی است.
این اظهارات در حالی مطرح می گردد كه علیرضا رفیعی پور، رییس سازمان دامپزشكی درباره وضعیت بیماری تب مالت و مصرف لبنیات سنتی اینگونه به ایسنا توضیح داد كه به هیچ وجه موافق مصرف لبنیات سنتی نیستیم اما لبنیاتی كه به شكل شركتی در استان ها و شهرستان های مختلف تولید شده و دما دیده می شود، عامل بیماری زا ندارد.
وی اضافه كرد: این بیماری طی سال های گذشته تحت كنترل بوده و بر مبنای آمار رسمی وزارت بهداشت ۴۰ تا ۵۰ درصد در جمعیت انسانی كاهش مبتلا شدن به تب مالت داشته ایم.
رفیعی پور اظهار نمود: به هیچ وجه موافق فله فروشی فرآورده های لبنی و مصرف لبنیاتی كه به صورت سنتی تولید و عرضه می گردد نیستیم چون كه سلامت و امنیت غذایی جامعه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب