سی ان ان: تحریم آمریكا به هنر فرش ایران هم رحم نمی كند

سی ان ان: تحریم آمریكا به هنر فرش ایران هم رحم نمی كند

تولیدو: تهران- شبكه خبری «سی ان ان» آمریكا در گزارشی نوشت: فرش، مهمترین نماد ایران به علت تحمیل مجدد تحریم ها بر این كشور بار دیگر با خطر نابودی روبروست.


به گزارش تولیدو به نقل از ایرنا، تارنمای اینترنتی این شبكه خبری اعلام نمود: فرش ایرانی صنعتی است كه برای صدها هزار بافنده اشتغال آفرینی می كند و صدها میلیون دلار برای این كشور درآمدزایی دارد.
به نوشته سی ان ان، تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا برای خروج از برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) و تحمیل مجدد تحریم ها بر این كشور، صنعت فرش در ایران را در معرض نابودی قرار داده است.
رضا ذوالانوری كه پدرش موسس شركت فرش ذوالانوری است، اظهار داشت: 50 درصد بافندگان فرش (این شركت) مجبورند راه دیگری برای امرار معاش پیدا كنند، شاید اشتغال در صنایع دستی دیگر یا یك شغل كاملا متفاوت.
شركت مذكور حدود پنج هزار بافنده را برای بافت گبه كه نقشه ای بسیار ساده تر از نقشه پیچیده فرش های سنتی ایران دارد، به كار گرفته است.
ذوالانوری با ناامیدی اضافه كرد: (برای كارگران) قابل درك نیست كه كسی بتواند با هنر و خلاقیت دشمنی كند؛ البته آنها نگران امرار معاش خود هم هستند.
سی ان ان نوشت، این پیامدها در تمامی بخش های اقتصاد ایران احساس می گردد.
«صنم وكیل» از بخش خاورمیانه و شمال افریقای اتاق فكر «چاتام هوس» لندن به شبكه خبری مذكور اظهار داشت: اقتصاد فرش ایران واقعاً مهم است؛ این صنعت در طول تاریخ رشد كرده و به اعتلا رسیده است و شمار خیلی از كارگران محلی در آن مشغول به كار هستند.
به دنبال لغو تحریم های هسته ای ایران در دوره ریاست جمهوری «باراك اوباما» در آمریكا، صنعت فرش در ایران به سرعت توسعه پیدا كرد.
بر اساس گزارش مركز ملی فرش ایران، این كشور از مارس 2017 (اسفند 1395) تا ژانویه 2018 (دی 1396) 336 میلیون دلار فرش صادر كرده كه بیشتر آن به آمریكا صادر گردیده است.
ذالانوری كه خانواده اش تا 6 نسل تولیدكننده فرش بوده است، ایده خوبی برای آنچه كه آنچه امكان دارد بعد از اعمال تحریم ها از 6 اوت (15 مرداد) اتفاق بیفتد دارد، چونكه وی پیشتر با تحریم ها دست و پنجه نرم كرده است.
هشت سال قبل، بعد از آنكه آمریكا ایران را تحریم كرد، تهران یك شبه بازار این كشور كه مهمترین بازار فروش آن بود، از دست داد.
تا سال 2010 ذوالانوری سه هزار و 500 متر مربع در سال برای بازار آمریكا فرش می بافت كه این مقدار 20 درصد تجارت این شركت را تشكیل می داد.
فروش هر مترمربع فرش به قیمت 521 دلار برای صنعت فرش ایران حیاتی می باشد و چنین قیمتی، تولید این كالا را سودآور می كند.
ذوالانوری خاطرنشان كرد: تولید ما به علت محدودیت های بانكی به صورت كامل كاهش یافته است، حتی برای بازار اروپا؛ نقل و انتقال و پرداخت پول به ایران بسیار دشوار است.
ذوالانوری تصمیم گرفت برای غلبه بر تحریم ها، در هند فرش های ابریشمی تولید نماید و به همین منظور در اوایل سال 2012 یك شعبه در هند تاسیس كرد اما بعد آن، تحریم های هسته ای برداشته شد و ایران در مورد پرونده هسته ای خود با قدرت های جهانی به توافق رسید.
این تولیدكننده و صادركننده فرش خاطرنشان كرد: دوره بعد از برجام واقعا خوب بود، ما آغاز به بافت فرش های بزرگ تری كردیم و از آمریكایی ها دعوت كردیم به ایران بیایند و از فرش های ما دیدن كنند.
وی افزود: شاخص فروش ما به بیش از 2 هزار متر مربع در سال رسید.
به گفته ذوالانوری، صادرات فرش شركتش به آمریكا از ژانویه 2016 (دی 1394) تا ژوئن 2018 (اواسط خرداد 1397) بار دیگر به صورت چشمگیری افزایش یافت و بار دیگر 20 درصد تولید این شركت به بازار آمریكا صادر شد.
اما باز هم تحریم ها در راه هستند و تمامی دستاوردهای شركت ذوالانوری در معرض خطر قرار دارد.
به گزارش تولیدو به نقل از ایرنا، دفتر كنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریكا (OFAC) ششم تیرماه امسال مجوز واردات پسته، فرش و خاویار ایران را به این كشور لغو نمود.
فرشته دست پاك رییس مركز ملی فرش در گفت و گو با ایرنا، اقدام آمریكا در قرار دادن فرش دستباف ایران در لیست تحریم ها را مغایر با پروتكل های جهانی عنوان نمود و از اقامه دعوی ضد این اقدام رییس جمهوری آمریكا در مجامع بین المللی اطلاع داد.
وی اظهار داشت: فرش دستباف ایرانی متعلق به ملت ایران بوده و رئیس جمهوری آمریكا به اشتباه این هنر - صنعت كه نماد فرهنگی و مالكیت فكری مردم ایران به حساب می آید را جزو تحریم ها قرار داده است.
وی افزود: برپایه پروتكل های بین المللی، هر آنچه متعلق به یك ملت است را نمی توان تحریم كرد، ازاین رو امیدواریم فرش دستباف ایران را با استفاده از پروتكل های بین المللی و كنوانسیون هایی كه در آن عضو هستیم، از تحریم خارج نماییم.
اقتصام**1063*2025


1397/05/06
14:15:06
5.0 / 5
4974
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
تولیدو