خواب سرمایه پوشاك در صرافی ها!

خواب سرمایه پوشاك در صرافی ها!

تولیدو: عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران با اشاره به اینكه واحدهای تولیدی صنعت پوشاك جهت تخصیص ارز از مدت ها قبل ریال خودرا به صرافی ها داده اند، اظهار داشت: متاسفانه ریال تولیدكنندگان حوزه پوشاك در صرافی ها به خواب رفته است و این درحالی است كه ارزی دریافت نكرده اند.



مجید نامی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت تولید پوشاك در كشور، اظهار نمود: مشكلی كه هم اكنون تولیدكنندگان پوشاك با آن روبروهستند كمبود مواد اولیه و نقدینگی است كه باعث شده میزان تولید كارخانجات تا یك سوم كم شود و این اتفاق در حالی رخ داده است كه به سبب ممنوعیت واردات پوشاك و افزایش هزینه قاچاق با عنایت به رشد نرخ ارز، بازار به شدت تشنه كالاست.

وی با اشاره اینكه پوشاك در زمره ۱۴۰۰ قلم كالایی قرار گرفته كه واردات آن ممنوع گردید و در عین حال با عنایت به افزایش نرخ ارز قاچاق هزینه بر شده است، اظهار داشت: در شرایط فعلی فرصت مناسبی برای تولیدكنندگان داخلی در حوزه پوشاك به وجود آمده است هرچند كمبود نقدینگی و مواد اولیه به شدت بر روی میزان تولید اثر گذاشته و واحدهای تولیدی نمی توانند ظرفیت خودرا بالا برند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران در مورد كاهش میزان نقدینگی واحدهای تولیدی نیز، اشاره كرد: به سبب شرایط به وجود آمده در اقتصاد كشور هم اكنون بیشتر نقل و انتقالات پولی به صورت نقدی انجام میگردد و این در شرایطی است كه قبل از این پول به صورت بلندمدت پرداخت می شد.

نامی، اضافه كرد: قیمت مواد اولیه و ملزومات مورد نیاز تولیدكنندگان از چند ماه پیش تا سه برابر افزایش یافته است و با عنایت به وضعیت ارزی پیش آمده و باز احتمالاتی كه درباب عدم ثبات نرخ ارز وجود دارد كمتر كسی حاضر به فروش مدت دار محصولات خود است و مواد اولیه و یا قطعه صرفا به صورت نقدی این كار مد نظر قرار میگردد.

وی همین طور درباب كمبود مواد اولیه واحدهای تولیدی، بیان كرد: كمبود مواد اولیه در حوزه پوشاك به چند دلیل رخ داده است؛ مشكلاتی كه در سامانه نیما وجود دارد و عدم تخصیص ارز به صنایع نساجی و پوشاك باعث شده تا واحدهای تولیدكننده به صورت قطره چكانی ارز مورد نیاز خودرا از این سامانه دریافت نمایند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران، افزود: علاوه بر این خیلی از شركت های فعال در صنعت پوشاك از مهرماه سال جاری ریال خودرا به صرافی ها نمایش كرده اند اما پول ها همچنان حواله نشده است و صرافی ها به موقع كار خودرا انجام نمی دهند. باید نظارت هرچه بیشتر توسط بانك مركزی بر عملكرد صرافی ها مدنظر قرار گیرد چونكه با عنایت به نرخ تورم و بهره پول زیادی نزد آنها نگاه داشته شده است و مبالغ ریالی بالایی در صرافی ها به خواب رفته است و تولیدكنندگان نتوانسته اند ارز مورد نیاز خودرا دریافت نمایند.

نامی با اشاره به اینكه در عین حال كانال های انتقال پول بسیار محدود شده و میزان كشورهایی كه می توان با آنها همكاری داشت بسیار پایین آمده است، اظهار نمود: چین یكی از كشورهایی بود كه حرف اول را در زمینه تامین مواد اولیه مورد نیاز پوشاك در ایران می زد اما هم اكنون هیچ راهی برای انتقال پول برای شركت های چینی وجود ندارد و تركیه و هند هرچند وضعیت بهتری نسبت به چینی ها دارند اما در شرایط حدودا مشابهی جهت همكاری با واحدهای تولیدكننده در ایران به سر می برند.

وی با اشاره به اینكه خیلی از كارخانجات طی یك الی دو ماه آینده مواد اولیه مورد نیاز ریسندگی شان به اختتام خواهد رسید، اظهار نمود: صنعت پوشاك فصلی و مدی است و از الان باید به فكر تولیدات بهار بود و اگر قرار باشد با چنین مشكلاتی كار را پیش برد باید چه هرچه سریع تر جهت بهبود وضعیت چاره اندیشی كرد در غیر این حیات كارخانجات و واحدهای تولیدی در صنعت پوشاك با مشكلات عدیده ای روبرو خواهد بود.

به گزارش تولیدو به نقل از ایسنا، قیمت مواد اولیه از ابتدای سال جاری تا كنون ۲.۵ تا سه برابر افزایش یافته و این در شرایطی است كه قیمت محصول نهایی در این بخش، افزایشی به این میزان نداشته و به سبب كاهش قدرت خرید مردم نهایتا تا ۳۰ درصد رشد قیمت پیدا كرده است.




1397/09/16
21:25:32
5.0 / 5
4896
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بانك مركزی , تورم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
تولیدو