در گزارش تولیدو مطرح شد

ظرفیت مغفول تعاون برای توسعه صادرات در دوران تحریم

ظرفیت مغفول تعاون برای توسعه صادرات در دوران تحریم

به گزارش تولیدو رئیس كمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران، با اشاره به اینكه در قواعد بین المللی، شركت های تعاونی از شمول تحریم ها دور هستند، خواهان تدوین فوری دستورالعمل های بسته پشتیبانی از صادرات شد.



بابك افقهی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سیاست های توسعه صادرات در كشور گفت: بزرگترین نیاز امروز صادرات كشور حمایت جدی دولت می باشد كه متأسفانه دراین زمینه موانع زیادی وجود دارد.
وی با اشاره به ابلاغ «بسته پشتیبانی از صادرات غیرنفتی» اظهار داشت: سوم بهمن ماه سال جاری معاون اول رئیس جمهور از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی این بسته را ابلاغ نمود. در این بسته بندهای مختلفی در حوزه صادرات و فعال سازی ظرفیت های صادراتی كشور دیده شد اما اجرای برخی از این بندها منوط به تهیه دستورالعمل طی بازه زمانی دو هفته شده كه البته هیچ وقت دستورالعمل هایی كه مقرر است در دولت تهیه و تصویب شوند، دو هفته ای به سرانجام نمی رسند. پس عملاً بكارگیری ظرفیت های این بسته حمایتی در بهمن ماه امكان پذیر نیست.
افقهی افزود: در عین حال با توجه به این كه دستگاه های دخیل در حوزه صادرات در دو هفته پایانی سال هم تقریباً تعطیل و نیمه تعطیل می شوند، ازاین رو این بسته پشتیبانی از صادرات در سال ۹۸ فقط برای ۱۰-۱۵ روز ابتدای اسفند تهیه شده است. اینگونه تلقی می شود كه دولت حمایت های صادراتی را در ایام پایانی سال فقط برای رفع تكلیف ابلاغ كرده است.
رئیس كمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران با اشاره به اینكه با این روش حمایت، آن هم در مقطعی كه صادرات حمایت های خاص دولت را می طلبد نمی توان ادعای تسهیل و توسعه صادرات را داشت، اشاره كرد: حمایت نكردن از صادرات در مجموع به كل مجموعه صادرات و تجارت خارجی كشور صدمه خواهد زد.
وی اضافه كرد: ضمن اینكه اتفاق دیگری دراین زمینه رخ داده و دولت با ابلاغ بخشنامه تعیین سقف ارزشی واردات در رتبه بندی كارت های بازرگانی با تفسیر فعالان اقتصادی موانع غیر تعرفه ای را وسیع تر كرده است و اساس تعیین سقف ارزش واردات برای دارندگان كارت های بازرگانی، كار را برای تجار سخت می كند.
رئیس اسبق سازمان توسعه تجارت كشور با اشاره به اینكه مدیریت واردات با ابلاغ بخشنامه مذكور در كنار بسته پشتیبانی از صادرات، پیچیدگی هایی در حوزه تجارت به وجود می آورد كه جاده دو طرفه واردات و صادرات را با چالش های جدی مواجه خواهد كرد، اظهار داشت: این در حالیست كه تمام كشورهای دنیا و در رأس آنها استكبار جهانی به دنبال محدود كردن هر گونه فعالیت اقتصادی با ایران هستند.
افقهی با تاكید بر اینكه ظرفیت های بسیار زیاد و قابل توجهی برای تولید و صادرات در بخش تعاون وجود دارد، اظهار داشت: اما این ظرفیت ها درگیر همین پیچیدگی های سیاستگذاری در حوزه صادرات و واردات شده است.
وی افزود: همانطور كه رهبر انقلاب در دیدار خود با فعالان اقتصاد و تعاون گران تاكید نمودند با شبكه سازی و خوشه بندی كارهای تولیدی و كمك به صادرات و برندسازی همراه با افزایش كیفیت محصولات، بخش تعاون را فعال كنید، این مساله حمایت جدی دولت را می طلبد.
رئیس كمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران اشاره كرد: آنچه كه امروز مشاهده می نماییم این است كه بخش های صادراتی كشور همچون بخش تعاون با چالش های جدی مواجهند و این چالش ها روز به روز در حال افزایش می باشد.
«قید فوریت» برای اجرای بسته پشتیبانی از صادرات غیرنفتی
افقهی با اشاره به لزوم فراهم شدن سازوكارهای اجرایی بسته پشتیبانی از صادرات غیرنفتی اظهار داشت: خواهش و درخواست فعالان اقتصاد و تعاون گران از مسؤلان دولت این است كه با «الحاقیه زمانی» به بسته پشتیبانی از صادرات غیر نفتی، هر چه زودتر نسبت به تهیه دستورالعمل های آن اقدام گردد و منابعی كه از محل منابع صندوق توسعه ملی و سایر اعتبارات هم پیشبینی شده حتما عملیاتی شود. اگر این اتفاق رخ دهد افق و چشم انداز امیدواركننده ای را برای صادرات كشور می بینیم و هزینه های تجارت كه ناشی از افزایش وحشتناك نرخ ارز و تفاوت ارز و ریال رشد پیدا كرده، جبران می شود و همچنان رقابت پذیری خویش را در بازارهای هدف حفظ خواهیم كرد.
وی در پاسخ به این پرسش كه با توجه به این كه كانون تحریم های اقتصادی ایران بخش «اقتصاد دولتی» است، در این شرایط آیا می توان از ظرفیت های «اقتصاد تعاونی» برای توسعه صادرات بهره برد اظهار داشت: یكی از تمایزات و خصوصیت های بخش تعاون این است كه تحریم پذیری بنگاه های فعال در این بخش، بسیار كمتر از بدنه دولتی اقتصاد است.
رئیس كمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق تعاون ایران اشاره كرد: به سبب اینكه شخصیت های حقوقی سهام دار یك شركت تعاونی هستند ازاین رو اعمال تحریم برای شركت های تعاونی كار را دشوار می كند ضمن اینكه حقوق مكتسبه به وجود می آورد و در قواعد بین المللی شركت های دارای ساختارهای مردمی تر، از شمول تحریم ها دورتر هستند، ازاین رو یكی از اصرارها و تأكیدات ما برای توجه دولت به بخش تعاون، از این منظر است تا نقش تعاون را در توسعه صادرات غیرنفتی برجسته تر نماییم.

1398/11/08
21:00:49
5.0 / 5
4124
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
تولیدو