تشکیل ۱۶ هزار پرونده تعزیراتی اصناف

تشکیل ۱۶ هزار پرونده تعزیراتی اصناف

به گزارش تولیدو، یک مقام مسئول ضمن اشاره به تشکیل 16 هزار و 616 پرونده تعزیراتی برای واحدهای تولیدی، توزیعی و مراکز نگهداری کالاهای اساسی و اولویت دار، بر استمرار بازرسی از بازار کالاهای اساسی تاکید نمود.



به گزارش تولیدو به نقل از مهر، سیدمحمد حسین مولاخواه، مدیرکل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالاهای مصرفی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اظهار داشت: باتوجه به برنامه ریزی های انجام شده بمنظور نظارت بر چرخه توزیع کالا و ضرورت برخورد با تخلفات اقتصادی، بازرسی های مستمر توسط اکیپ های بازرسی و نظارت صورت می گیرد. بر همین مبنا هم طی فصل بهار ۸۲ هزار و ۴۱۲ مورد بازرسی در قالب طرح های مختلف نظارتی با حضور بازرسان ادارات کل صنعت، معدن و تجارت استانها و دیگر دستگاه های ذیصلاح انجام شده است.
وی افزود: بازرسی های انجام شده، در همین مدت منجر به تشکیل ۱۶ هزار و ۶۱۶ فقره پرونده برای واحدهای متخلف شده است.
مولاخواه هدف از اجرای این طرح های نظارتی را بررسی قیمت ها، جلوگیری از دپوی کالاها و اقلام ضروری و پایش عملکرد فعالان اقتصادی در سطح بازار دانست و بیان کرد: آمار بازرسی های انجام شده طی این مدت نشانگر آنست که بیشترین بازرسی ها مربوط به کالاهای اساسی و راهبردی شامل فرآورده های پروتئینی همچون گوشت قرمز و گوشت مرغ، مواد لبنی، شکر، روغن نباتی و … بوده و پرونده متخلفین بعد از تحقیقات تکمیلی، جهت سیر مراحل قانونی در اختیار تعزیرات حکومتی استانها قرار گرفته است.
وی در رابطه با پایش، کنترل و نظارت بر بازار اقلام پروتئینی اشاره کرد: در این مقطع زمانی، بیش از ۱۳ هزار و ۷۹۵ مورد بازرسی از سطح عمده و خرده فروشی مواد پروتئینی شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و … در سراسر کشور انجام شده که حاصل آن تشکیل ۲ هزار و ۶۵۲ فقره پرونده تخلف به ارزش بیش از ۹۵۹ میلیارد و۸۳۱ میلیون ریال بوده است.
تشکیل ۴۷۰ پرونده تخلف برای برای توزیع کنندگان محصولات لبنی
مولاخواه افزود: در این مقطع زمانی ۲ هزار و ۵۱ مورد بازرسی از واحدهای تولیدی و توزیعی اقلام لبنی در سراسر کشور انجام که منجر به تشکیل ۴۷۰ پرونده تخلف به ارزش ۳۹ میلیارد و ۱۹۵ میلیون ریال و ارسال به شعب تعزیرات حکومتی برای رسیدگی و برخورد قانونی لازم، گردیده است.
مدیرکل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالاهای مصرفی سازمان حمایت افزود: حداکثر سود تعیین شده برای عمده و خرده فروشی میوه و تره بار غیر بسته بندی شده به ترتیب ۵ و ۳۰ درصد است و دریافت سود بالاتر تخلف گرانفروشی شمرده می شود در موضوع نظارت بر میوه و تره بار، در مدت یاد شده مجموعاً ۱۷ هزار و ۸۸۹ مورد بازرسی از سطح انبارها، سردخانه های محل نگهداری میوه، حق العملکاران، میوه فروشان عمده و خرده فروش انجام شده که در نتیجه آن بیش از ۳ هزار فقره پرونده به ارزش ۸۹۲ میلیارد و ۹۵۳ میلیون ریال تشکیل و به مراجع مرتبط ارجاع شده است.
نظارت بر بازار آرد و نان با بیش از ۳۶ هزار بازرسی
به گفته مولاخواه؛ یکی از اقلام اولویت دار نظارتی حوزه های نظارت و بازرسی استانها کالای نان می باشد که در صدر بازرسی ها و برخورد با تخلفات قرار دارد. نانوایی ها برمبنای تأکیدات انجام شده توسط بازرسان صمت، جهاد کشاورزی و اتاق اصناف بصورت مستمر و روزانه نظارت و شکایات دراین زمینه رسیدگی می شود در این رابطه از شروع امسال تا حالا بیش از ۳۶ هزار و ۸۸۴ مورد بازرسی در عرصه آرد و نان انجام شده که منجر به شناسایی ۸ هزار و ۴۹ مورد تخلف و تشکیل پرونده به ارزش ۵۵ میلیارد و ۶۲۸ میلیون ریال مورد گردیده است.
مدیرکل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالاهای مصرفی سازمان حمایت در تشریح بازرسی از واحدهای خرده فروش و عمده فروش غلات در بازه زمانی یاد شده اظهار داشت: بمنظور تنظیم بازار این گروه کالایی در سطح کشور، با همکاری بازرسان ادارات کل صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف استانها، مجموعاً یک هزار و ۷۶۲ واحد صنفی عمده و خرده فروشی مورد بازرسی قرار گرفتند که در این جهت ۱۹۱ پرونده تخلف به ارزش کلی ۱۱۸۸ میلیارد و ۶۰۶ میلیون ریال تشکیل و برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
بازرسی از واحدهای عرضه کننده قند، شکر و چای
وی درباب بازرسی های خاص برای جلوگیری از افزایش قیمت قند و شکر و چای افزود: رصد فعالیت بنگاههای اقتصادی این اقلام در سامانه جامع تجارت و انبارها و کنترل اطلاعات ثبت شده همیشه صورت می گیرد.
مولاخواه اشاره کرد: تعداد بازرسی های انجام شده از واحدهای توزیع قند و شکر طی مدت یاد شده جمعاً ۱ هزار و ۱۹۶ مورد بوده که در نهایت برای ۱۶۳ واحد صنفی متخلف برگه گزارش بازرسی به ارزش ۹۴۰ میلیارد و ۵۰۸ میلیون ریال تنظیم و به مراجع رسیدگی کننده ارسال شده است.
وی اضافه کرد: در سه ماهه نخست امسال بیش از ۴۵۵ مورد بازرسی از فروشندگان و شرکت های تولید و بسته بندی چای بازرسی انجام شد که ۱۰۷ واحد متخلف شناسایی و به سبب تخلفاتی همچون عدم رعایت حاشیه سود قانونی (برای عمده فروشان سه درصد و خرده فروشان ۱۰ درصد)، درج قیمت غیر واقعی روی کالاها و گرانفروشی با پرونده هایی به ارزش درمجموع بیش از ۱۳۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال به اداره کل تعزیرات حکومتی استانها معرفی گشتند.
برخورد با ۸۳ متخلف در عرصه توزیع روغن خوراکی
مولاخواه به جزییات برخورد با تخلفات انجام شده در بخش روغن نباتی پرداخت و اظهار داشت: در همین مدت یاد شده ۷۷۶ مورد بازرسی ویژه برای روغن نباتی داشتیم که ۸۳ مورد پرونده تخلف به ارزش ۲۱۱ میلیارد و ۱۰۳ میلیون ریال تشکیل و به ادارات تعزیرات حکومتی برای رسیدگی ارسال شد. در ارتباط با این کالا باتوجه به تامین و توزیع مناسب کالا کمترین تخلف در سطح بازار انجام شده است.
وی اضافه کرد: طی این مدت بمنظور جلوگیری از سوء استفاده افراد فرصت طلب، ضمن انجام بازرسی از ۸۶۹ واحد عمده و خرده فروشی و انبارهای نگهداری حبوبات، تعداد ۲۰۱ واحد متخلف شناسایی و بعد از انجام تحقیقات تکمیلی با پرونده های تخلف جداگانه جمعاً به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد و ۴۴۳ میلیون ریال به شعب تعزیرات حکومتی ارسال شده اند.
شناسایی یک هزار و ۳۸۹ متخلف در بازار محصولات آرایشی و بهداشتی
این مقام مسؤول درباب اقدامات نظارتی برای تنظیم بازار محصولات آرایشی و بهداشتی توضیح داد: لوازم آرایشی و بهداشتی، درباب رعایت قیمت مندرج بر روی بسته بندی ها، صدور فاکتور و برچسب قیمت و … تحت نظارت قرار دارد در همین مدت از ۶ هزار و ۷۳۵ مرکزعرضه محصولات آرایشی و بهداشتی بازدید به عمل آمد که در پی آن برای یک هزار و ۳۸۹ واحد که متخلف شناخته شدند پرونده تخلف به ارزش ۱۰۰ میلیارد و ۹۸۷ میلیون ریال ثبت و برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی استانها ارسال شد.
مقابله با عرضه محصولات قاچاق و غیرمجاز، مطابق با قوانین و مقررات مبارزه با قاچاق کالا در دستور کار مستمر این سازمان و رده های تابعه در ادارات کل صنعت، معدن و تجارت استانها قرار داشته است. در این راستا، طی سه ماهه اول سال جاری تعداد ۱۵۱ هزار و ۹۶ مورد بازرسی اقدام-محور درباب گروههای کالایی هدف همچون "محصولات دخانی"، "اقلام آرایشی و بهداشتی"، "مواد خوراکی و محصولات صنایع غذایی" و غیره گرفته که منجر به توقیف کالاهای فاقد شناسه رهگیری و اسناد مثبته و تنظیم ۱ هزار و ۴۷۱ فقره صورتجلسه قاچاق به ارزش کلی ۳۵۹۵ میلیارد و ۵۷۳ میلیون ریال و ارجاع به تعزیرات حکومتی گردیده است.
مدیرکل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالاهای مصرفی سازمان حمایت با تأکید بر ادامه اقدامات نظارتی و افزایش گشت های نظارتی از طرف دستگاه های مرتبط برای نظارت بر بازار و حفظ تعادل تصریح کرد: شهروندان شکایات خودرا بوسیله تلفن (۱۲۴)، پورتال سازمان حمایت به آدرس الکترونیکی www.cppo.ir، سایت (124.ir) و اپلیکیشن آپ مطرح نمایند، چنانچه شکایت آنها قابل پیگیری باشد، یعنی در قالب قوانین پشتیبانی از حقوق مصرف کنندگان، نظام صنفی یا تعزیرات حکومتی تعریف شده باشد، اقدامات لازم صورت خواهد پذیرفت.


منبع:

1403/04/17
12:49:19
5.0 / 5
238
تگهای خبر: اصناف , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان تولیدو
تولیدو