تعطیلی بخش خصوصی به سبب عدم واسپاری پروژه های دولتی

تعطیلی بخش خصوصی به سبب عدم واسپاری پروژه های دولتی

به گزارش تولیدو، رییس سازمان زمین شناسی اظهار داشت: بخش خصوصی و شرکت های مهندسی مشاور به سبب عدم واسپاری پروژه های دولتی تعطیل شدند.



به گزارش تولیدو به نقل از سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، داریوش اسماعیلی در افتتاحیه سومین کنفرانس اکتشافات معدنی، با اشاره به نقش دولت ها در ایجاد پیش نیازهای توسعه، این پیش نیازها را شامل پیش نیازهای ساختاری، پیش نیازهای فرهنگی و پیش نیازهای روانشناختی مطرح کرد و اظهار داشت: ایجاد شفافیت، افزایش اعتماد عمومی و فردی، رشد اقتصادی، حکمرانی مؤثر و کاهش تعارض منافع مجموعه مواردی است که در توسعه سرمایه های اجتماعی حاصل می شود یعنی اگر بتوانیم این سرمایه ها را توسعه دهیم این موارد حاصل خواهد شد.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور مقایسه ای بین ریسک و هزینه های مختلف در بخش اکتشاف انجام داد و اظهار داشت: اگر این پروسه را در ۷ بخش تقسیم بندی نماییم ریسک ها شامل ریسک و هزینه های بخش های مختلف، ریسک بخش شناسایی و انتخاب بالاتر از ۵۰ درصد و میزان هزینه آن حدود ۳ درصد برآورد می شود.
وی اظهار داشت: میزان ریسک بخش اکتشاف ژئوفیزیک هوایی که نتیجه آن تعیین و تشخیص محدوده ای بی هنجاری و آنومالی زیر سطح زمین است ۱۶.۷ درصد و میزان هزینه مورد نیاز ۱۲ درصد است.
اسماعیلی اضافه کرد: ریسک در بخش پی جویی یا عملیات زمینی که منجر به معرفی محدوده های امید می شود، ۱.۷ و میزان هزینه آن بالاتر از ۲۹ درصد است؛ ریسک بخش حفاری اکتشافی که نتیجه آن کشف ذخایر و گرفتن پروانه های کشف می شود حدود ۲۰ درصد و ۳۷ درصد هزینه ها را شامل می شود.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: ریسک بخش حفاری عمومی که در نهایت منجر به معرفی کانسار می شود ۵ درصد و میزان هزینه مورد نظر ۹ درصد، ریسک بخش حفاری های تفصیلی و معرفی ذخیره های احتمالی ۳.۳ و میزان هزینه ها ۳ درصد، ریسک بخش حفاری های غائی و مدل سازی ذخیره و گرفتن گواهی ورود به بخش معدن ۲ درصد و ۷ درصد هزینه ها می شود.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در ادامه به بیان وضعیت نیروی انسانی در این زمینه پرداخت و تصریح کرد: این مساله در ابتدا به دانشگاه ها مربوط می شود و دانشگاه ها به دو دلیل نیروهای خودرا تربیت می کند؛ یا برای بخش خصوصی که در عرصه سرمایه گذاری وارد می شود و دیگر برای بخش های دولتی است که نقش نظارتی و راهبردی بر ذخایر معدنی را بر عهده دارد.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: اما آن چه که اتفاق افتاد، تعطیلی بخش خصوصی است و شرکت های مهندسی مشاور به سبب عدم واسپاری پروژه های دولتی تعطیل شدند و بدین جهت شاهدیم که تعداد کل شرکت های دارای درجه یک، ۸ شرکت و تعداد شرکت های درجه ۲ حدود ۳۰ شرکت می شود.
اسماعیلی با تأکید بر این که امروزه میزان ظرفیتی که در شرکت های دارای رتبه هستند کمتر از یک سوم نیاز بخشهایی است که از خدمات این شرکتها بهره برداری می کنند، اشاره کرد: هرچه جلوتر می رویم بجای تقویت شرکت های بخش خصوصی و ایجاد شرکت های دارای رتبه در این عرصه، از تعداد شرکت های دارای گرید فعال کم می شود و رسیدیم به جایی که حال رسیده ایم.
وی با ابراز تأسف از غیبت شرکت های بخش خصوصی در سفرهای وزیر صمت اضافه کرد: از طرف دیگر خود شرکتها نیز در ضعیف شدن این بخش نقش دارند چونکه این شرکتها بجای آنکه کارهای اکتشافی و مطالعاتی و عمومی را دنبال کنند بر معدن داری متمرکز شدند و سرمایه گذاری کردند؛ یعنی بخش خصوصی حوزه منفعت دار را بر ارائه خدمت به معادن کشور عرضه کنند، ترجیح دادند.
وی بازنشستگی نیروهای متخصص در بخش های دولتی را از دیگر چالش های نیروی انسانی این حوزه نام برد و اظهار داشت: نیروهای متخصص سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور یکی بعد از دیگری بازنشسته می شوند در صورتیکه در این زمینه با عدم برنامه ریزی برای مدیریت دانشی مواجهیم.
اسماعیلی اضافه کرد: در بخش دولتی به اندازه ای سر ما درگیر مسایل است که فراموش می شود که از پتانسیل بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان بهره برداری نماییم که نتیجه آن از میان رفتن بازار کار و ضعیف شدن بخش خصوصی است.


منبع:

1403/12/07
11:13:33
5.0 / 5
203
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , خدمات , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

تولیدو